IMSP SR Cimislia
home mail network
minister

Orele de lucru

Orele de lucru:
Secţia Consultativă
Luni-Vineri 8.00-16.00
Pauză  13.00-14.00
Zi liberă sîmbătă, duminică
Serviciul de staţionar 24/24 ore
8.00-18.00 activitatea programată
18.00-8.00 servicii de urgenţă
Telefoane de contact:
Hotline (373 241) 22339
Anticamera (373 241) 22391
Fax (373 241) 22391
E-Mail:
Consultant srcimislia@ms.md
Web admin serghei.traci@ms.md

 

Servicii  Promovarea Sanatatii  Materiale informative  Saptamina Europeana a Imunizarilor

Saptamina Europeana a Imunizarilor

 

Săptămâna Europeană a Imunizărilor:

Fiecare persoană vaccinată contribuie la un viitor mai sănătos pentru toți

„Preveniți. Protejați. Imunizați”

Biroul Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat ultima săptămână a lunii aprilie ca ”Săptămâna Europeană a Imunizărilor”. Republica Moldova de rând cu toate țările din regiunea europeană, se alătură la acest eveniment pentru a crește gradul de conștientizare privind dreptul și responsabilitatea fiecărei persoane de a fi protejat împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare. În ultimii 60 de ani, imunizarea a salvat viața a mai multor copii decât orice altă intervenție medicală. Declinul dramatic a bolilor precum poliomielita, difteria, tetanosul, hepatita virală B, rubeola, rujeola, tusea convulsivă, oreionul în ultimele decenii în regiunea europeană, se datorează vaccinurilor sigure și eficace, precum și numeroaselor persoane angajate să facă această realizare posibilă. Prin vaccinare, fiecare persoană investește în propria sănătate, contribuie la protecția comunității și la eliminarea bolilor. Prin vaccinarea fiecărei persoane, furnizorii și programele de imunizare ajută la construirea unui viitor mai sănătos pentru toți.

Fiecare persoană neimunizată, indiferent de vârstă, este expusă riscului de contractare a unor boli, care pot fi prevenite prin vaccinare, iar ratele scăzute de imunizare la nivel comunitar sporesc foarte mult riscul apariției epidemiilor.

Săptămâna Europeană a Imunizărilor pune accent pe progresul extraordinar realizat datorită vaccinurilor și contribuțiilor multor persoane, dar ne reamintește că munca noastră este departe de a fi terminată. Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă are ca țintă o acoperire universală a sănătății, inclusiv vaccinuri de calitate și accesibile pentru toți, acesta fiind un obiectiv global.